Mekalasi Oy ja Kiro Grifols, S.L. ovat solmineet yhteistyösopimuksen – integroidut ratkaisut automatisoituun ja turvalliseen lääkkeiden valmistukseen

Mekalasi Oy toimii Kiro Grifolsin suonensisäisesti annosteltavien lääkkeiden valmistamiseen tarkoitettujen automaatiolaitteistojen jakelijana Suomessa 1.1.2024 alkaen. Sopimus kattaa laitteistojen asennuksen, huollon, asiakastuen ja myynnin.

Kiro Grifols valmistaa ja kehittää laitteistoja suonensisäisten lääkkeiden valmistukseen sairaala-apteekeissa ja lääkekeskuksissa. Automaatiolaitteistot parantavat lääkevalmistuksen tehokkuutta, turvallisuutta ja palvelujen laatua. Kiro Grifols on espanjalainen vuonna 2010 perustettu yritys, joka on ollut osa Grifolsin kansainvälistä lääkelaboratoriota vuodesta 2017 alkaen. Kiro Grifolsin ydinosaamista on automaatiotekniikat robotiikan, suunnittelujärjestelmien, ohjelmoitavan automaation ja tunnistusjärjestelmien aloilta yhdistettynä sairaala-apteekkiin ja biotekniikkaan lääkinnällisten laitteiden -standardin mukaisesti.

Tuotevalikoimaan kuuluu manuaalisia, puoliautomaattisia ja täysautomaattisia robotiikkaa hyödyntäviä lääkkeensekoitus ja -yhdistämislaitteistoja mm. vaarallisille sytostaatteille sekä vaarattomille lääkkeille. Suljetussa järjestelmässä laitteiston sterilisaatioprosessikin on automatisoitu. Lääkkeet voidaan annostella ruiskuihin, infuusionestepusseihin, elastomeerisiin pumppuihin, lääkekasetteihin tai muovisiin infuusiopulloihin. Automaation avulla jäljitettävyys ja tarkkuus paranevat. Laitteisto on yhteensopiva usean eri valmistajan ruiskujen, korkkien ja suonensisäisesti annosteltavien lääkeainepakkausten kanssa. Laitteisto tarjoaa suljetun ja turvallisen ympäristön automaattiselle lääkkeiden sekoitusprosessille sekä itsepuhdistuvan järjestelmän, joka suojaa käyttäjiä vaarallisilta lääkkeiltä.

  • Integroidut ratkaisut automatisoituun ja turvalliseen lääkkeiden valmistukseen sopivat erinomaisesti Mekalasin tuotevalikoimaan. Sairaala-apteekit ovat yksi osa Mekalasin olemassa olevaa asiakaskuntaa. Toimitammehan apteekkeihin entuudestaan jo olosuhdevalvonnan ratkaisuja ja mm. kuljetustarvikkeita. Lisäksi valikoimassamme on yksittäispakkauksiin lääkkeitä jakeleva lääkerobotti (unit dose) sairaala-apteekeille.

Mekalasi Oy on 1952 perustettu suomalainen myynti- ja markkinointiyritys, joka tarjoaa terveydenhuollon tarvikkeita ja laitteita sekä automaatioratkaisuja. Teknisten palveluiden valikoimaan kuuluu järjestelmiä kuljetus- ja lääkeautomaatioon, olosuhdeseurantaan ja laboratorioiden tarpeisiin. Mekalasi kuuluu Saxo-konserniin, joka on täysin kotimaisessa omistuksessa. Konserni on ollut CO2-neutraali vuodesta 2021. Mekalasilla on ISO 13485:2016-standardin mukainen sertifioitu laatujärjestelmä ja paras luottoluokitus vuodesta 2007 alkaen. Mekalasin pääkonttori sijaitsee Helsingin Pitäjänmäessä, logistiikkakeskus Nurmijärvellä ja huolto Helsingin Konalassa. Myyntihenkilöstö kattaa koko Suomen. Lisätietoja www.mekalasi.fi.

Autamme ihmisiä kohti parempaa terveydenhuoltoa!

Jaa tämä artikkeli

Samankaltaisia uutisia

Kysely

Vastaamalla kyselyyn osallistut Leguano-paljasjalkakenkien arvontaa.