PPSHP valitsi lääkkeiden automatisoidun annosjakelijan laite­toimittajaksi Mekalasi Oy:n

Mekalasi Oy ja PPSHP ovat allekirjoittaneet sopimuksen Unit-Dose lääkeannostelijajärjestelmän toimittamisesta. Lääkkeiden automaattisen annosjakelulaitteen hankinta kytkeytyy Tulevaisuuden sairaala 2030 -uudistamisohjelmaan PPSHP:n alueella.

Lääkkeiden automaattinen annosjakelulaite, Unit Dose -järjestelmä, on suunniteltu hankittavaksi PPSHP:n tulevaisuuden sairaalan, OYS:n sairaala-apteekkiin. Se pakkaa potilaalle kuuluvat lääkkeet potilastietojärjestelmän lääkelistan mukaisesti valmiiseen annospakkaukseen. Annospakkaukset toimitetaan suoraan käyttäjäyksiköille, kuten vuodeosastoille, putkipostin kautta.

”Automatisoidulla lääkkeiden annosjakelulla parannetaan potilasturvallisuutta ja tuottavuutta. Tuottavuuden paraneminen saavutetaan lääkehaittojen vähenemisestä, paremmasta varastonhallinnasta sekä lääkkeiden hyllytykseen ja jakamiseen sitoutuvan henkilöstön työpanoksen vähenemisestä”, kertoo apteekkari Sirpa Ämmälä.

”Lääkkeiden automatisoidun annosjakelijan liiketoimintotiimimme on tehnyt hyvää työtä näiden ratkaisujen kehittämisessä ja olen iloinen nähdessäni tämän yhteistyön aloituksen myös PPSHP:n kanssa. Tämä on tärkeä projekti ja merkittävä referenssi meille ja toivon, että pääsemme jatkossa toteuttamaan vastaavia projekteja useammissa Suomen sairaanhoitopiireissä ja apteekeissa. Pamtech Finland Oy on toiminut jo pitkään tällaisten järjestelmien kanssa ja yritysoston myötä tämä osaaminen siirtyi täydentämään Mekalasi Oy:n palveluvalikoimaa. Pystymme hyvin hyödyntämään ammattitaitoisia ja koulutettuja huolto- ja putkipostiliiketoimintojamme näiden kaikkien prosessien sujuvaan integroimiseen. Laitevalmistaja Sintecon edustajana on helppo toimia, koska valmistajalla on paljon kokemusta katkeamattoman lääkehoidon prosesseista ja järjestelmistä. Skaalautuvana ja modulaarisena järjestelmänä Unit Dose on aivan alansa huippua”, sanoo Mekalasin toimitusjohtaja John Ekholm.

Lisätietoja

John Ekholm, toimitusjohtaja, Mekalasi Oy 040 723 5434, john.ekholm@mekalasi.fi

Jaa tämä artikkeli

Samankaltaisia uutisia

Kysely

Vastaamalla kyselyyn osallistut Leguano-paljasjalkakenkien arvontaa.