Mahdollisuuksia ja haasteita. Molempia on ollut Mekalasin matkassa koronavirusepidemian myötä.

Copanin valmistamat muovivartiset nukkatikut ovat parhaat mahdolliset näytteenottovälineet koronavirusinfektiota testatessa. Copanin valmistamat nukkatikut valmistetaan patentoidulla erikoismenetelmällä synteettisestä nailonkuidusta. Valmistustekniikan ja muotoilun ansiosta nukkatikulla saa runsaan ja edustavan näytteen, koska nukkatikku kerää itseensä kapillaarivoiman ansiosta paljon näytettä ja analysointiin vapautuu jopa 80 % näytteestä. Taipuisa nukkatikku soveltuu nenä-nielu-näytteenottoon.

 Aloimme toimittaa nukkatikkuja eri puolille Suomea hyvin nopeasti heti epidemian alettua. Lisäksi olemme toimittaneet suuren määrän UTM-viruskuljetusputkia. Vuonna 2020 toimitimme noin 30 % kaikista koronanäytteenottovälineistä.

Kun epidemia alkoi, pystyimme hyvin nopeasti aloittamaan näytteenottovälineiden toimitukset, ja toimitusmääriä on nostettu jatkuvasti. Isojen varastojen ansiosta olimme viime vuoden huhtikuussa toimittaneet Suomen terveydenhuollolle enemmän näytteenottovälineitä kuin mitä silloin oli tehty testejä. Nukkatikkujen saatavuudessa Suomeen on ollut monenlaisia haasteita. Tartuntaluvut Euroopassa ovat pysyneet suurina ja saatavuus on vaihdellut, koska nukkatikut tuodaan meille Italiasta. Tässä on kuitenkin ollut suureksi avuksi vahva suhteemme valmistajan, Copanin, kanssa. Poikkeustilanteesta huolimatta olemme onnistuneet saamaan Suomeen jatkuvasti riittävän määrän välineitä näytteenottoon.

Kiitos henkilöstöllemme, joka on pysynyt hienosti mukana muutoksessa. Varsinkin asiakaspalvelu ja logistiikka ovat venyneet tarvittaessa yltäen hienoihin suorituksiin. Yhdessä asiakkaiden kanssa myyntimme on onnistunut räätälöimään vaihtoehtoratkaisuja myös odotusaikoina.

John Ekholm, Toimitusjohtaja, Mekalasi Oy

Jaa tämä artikkeli

Samankaltaisia uutisia

Kysely

Vastaamalla kyselyyn osallistut Leguano-paljasjalkakenkien arvontaa.