[ubermenu config_id="main" theme_location="menu-1"]
[ubermenu config_id="main" theme_location="menu-1"]

Mekalasi pesee, huoltaa ja korjaa painehaavapatjat

Patjojen myynti siirtyi Mekalasille Mediteam-yrityskaupan myötä vuonna 2018. Mekalasin huolto-organisaation päivittäiseen ohjelmaan kuuluu ilmapatjajärjestelmien puhdistus ja huoltaminen. Painehaavojen ehkäisyyn ja hoitoon tarkoitetut esim. Apex Dynaflo Pro-care ja Domus -ilmapatjat koneistoineen ovat osaavissa käsissä aina niiden saavuttua Helsingin Konalassa sijaitseviin huoltotiloihin.

”Patjajärjestelmiä voi ostaa tai vuokrata Mekalasilta. Vuokrapatjat otsonoidaan, pestään, desinfioidaan ja tarkastetaan aina jokaisen käyttäjän välillä”, kuvailee Sami Peltonen huollosta. Pesun tarve vuokrapatjoissa on aina vuokrien välissä, jolloin vuokraaja saa aina puhtaan patjan.

Huollolla on yhteistyökumppanina kuljetuspalvelu, joten pyydettäessä patjojen nouto huoltoon ja takaisin asiakkaalle esimerkiksi hoivakodeista tapahtuu ripeästi samankin päivän sisällä. Jos asiakkaan patja menee yllättäen rikki, niin huollolla on tätä varten varastossa käyttövalmiita patjajärjestelmiä heti toimitettavaksi korjauksen ajaksi. Peltosen mukaan varapatja saadaan toimitettua ainakin pääkaupunkiseudun asiakkaille saman päivän aikana. Huollolla on kapasiteettia ottaa vastaan satojakin patjoja kerralla.

 

Dynaflo-ilmapatjajärjestelmän käyttöikä on todella pitkä. Patjoille suositellaan määräaikaishuoltoa vähintään kolmen vuoden välein, koska siinä vaiheessa patjan pumppujärjestelmä vaatii usein jo kuluvien komponenttien vaihtoa. ”Patjat on valmistettu niin, että jos yksi tai muutama ilmakenno rikkoontuu käytön myötä, ne voidaan vaihtaa uuteen ja näin ollen saadaan taas lisävuosia patjalle”, opastaa Henri Leskinen, joka valmistelee parhaillaan painehaavapatjojen vuokrauspalvelujen standardinmukaista prosessia.

Huollossa on käytössä luminometri, jolla voidaan tarkastaa patjan puhtaus eloperäisten organismien osalta. Tämä menetelmä on huollon mukaan ollutkin ahkerassa käytössä korona-aikana myös huollon henkilökunnan terveysturvallisuuden takaamiseksi. Tavallisesti luminometrillä tarkistetaan patjan puhtaus pesutoimenpiteiden jälkeen.

Patjoja on useita eri kokoja ja ilmakennojen säätö tapahtuu potilaan painon mukaisesti. Patjan ilmakennojen vuorottaisen täyttymisen ja tyhjenemisen sykli on säädettävissä. Patjojen päällinen on kestävää, palosuojattua, hengittävää ja vesitiivistä materiaalia, joka vähentää iholle haitallista kitkaa. Patjojen suojukset ovat helposti irrotettavissa pesua ja desinfioimista varten. Patjat täyttyvät noin 30 minuutissa, mutta potilas voi mennä patjan päälle jo täyttymisen aikana. Patja saadaan myös kovetettua esimerkiksi hoitotoimenpiteiden ajaksi ja tyhjennettyä välittömästi kokonaan esimerkiksi elvytystilanteessa.

Mekalasilta voi huoletta hankkia isojakin määriä patjoja omaksi tai vuokralle, koska kykenemme nopeasti niitä myös pesemään, huoltamaan ja korjaamaan.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, puh. 09 341 72 800, ja varaa esittely tuotteista ja palveluista.

Jaa tämä artikkeli

Samankaltaisia uutisia

Kysely

Vastaamalla kyselyyn osallistut Leguano-paljasjalkakenkien arvontaa.