[ubermenu config_id="main" theme_location="menu-1"]
[ubermenu config_id="main" theme_location="menu-1"]

Mikrobiologiset tutkimukset uuden koronaviruksen epäilyssä. Tuotteet näytteenottoon Mekalasista

UTM-kuljetusputki viruksille, 3 ml 12 x 80mm putkessa

Yhdysvaltain tautikeskus (CDC, The Centers of disease control and prevention) julkaisi 2. helmikuuta 2020 väliaikaiset ohjeet kliinisten näytteiden keräämistä, käsittelyä ja testaamista varten, kun epäillään koronavirus (2019-nCoV) -infektiota ihmisillä.

CDC:n ohjeissa suositellaan näytteiden keräämistä mahdollisimman nopeasti, kun epäilty potilas on tunnistettu. Tutkimustuloksen laadun varmistamiseksi ja epätoivottujen epäpuhtauksien välttämiseksi CDC-ohjeissa suositellaan ylempien hengitysteiden näytteenottoa (nenänielun ja nielun ja nielun suun kautta):

Käytä vain muovivartisia näytteenottotikkuja, joissa on synteettisestä kuidusta valmistettu näytteenottopää. Älä käytä puuvartisia kalsiumalginaatti- tai vanupuikkoja, koska ne saattavat sisältää aineita, jotka inaktivoivat osan viruksista ja inhiboivat PCR-testausta. Aseta tikku välittömästi näytteenoton jälkeen steriiliin putkeen, jossa on 2 – 3 ml viruskuljetusväliainetta.

Copanin Universal Transport Medium ™ (UTM®) tuotenumerolla 330C (31017) ja FLOQSwabs® taipuisavartinen steriili mini-nukkatikku tuotenumerolla 503CS01 (33806) ovat parhaat mahdolliset näytteenottovälineet ylähengitysteistä 2019-nCoV-epäillyillä henkilöillä. Copanin muovivartiset nukkatikut ovat valmistettu synteettisestä Nylon®-kuidusta.

Mekalasin kautta on saatavilla myös laaja valikoima ohjeiden mukaisia kuljetuspakkauksia näytteen oikeanlaiseen lähettämiseen laboratorioon.

Lisätietoja näytteenottotuotteistamme saat asiakaspalvelustamme 09 341 72 800.

Ohessa THL:n ohje näytteenottoon : https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/koronaviruksen-covid-19-laboratoriotutkimukset

Jaa tämä artikkeli

Samankaltaisia uutisia

Kysely

Vastaamalla kyselyyn osallistut Leguano-paljasjalkakenkien arvontaa.