Suomeen asennetaan toinen WASPLab®-viljelyautomaatiolinjasto

Joulukuussa 2022 HUS Diagnostiikkakeskukseen asennettiin ensimmäinen WASPLab®-viljelyautomaatiolinjasto. Kyseinen linjasto koostuu WASP® (Walk-Away Specimen Processor™) laitteistoista, niihin kytketyistä inkubaattoreista sekä kuvaamiseen tekoälyä käyttävästä ohjelmistosta. Tarina sai jatkoa nyt joulukuussa 2023, kun HUS Diagnostiikkakeskukseen toimitettiin toinen WASPLab®-viljelyautomaatiolinjasto sekä neljäs uusi WASP®.
HUS Diagnostiikkakeskus keskittää mm. virtsa- ja MRSA-näytteiden seulonnan satelliittilaboratorioista keskuslaboratorioon automaatiolinjastolle. Keskuslaboratoriossa automaation avulla viljeltävien näytteiden määrä kasvaa siten merkittävästi. Modulaarinen bakteriologian automaatiojärjestelmä mitoitettiin kapasiteetiltaan vastaamaan suuria kasvavia näytemääriä. Kaksi linjastoa toimivat jatkossa myös toistensa varalinjastoina. Keskittäminen ja prosessien tehostaminen on yleisesti ottaen ajankohtaista. Näytteen analysoinnin automatisoinnilla voidaan vähentää näytteenkäsittelyyn ja merkitsemiseen liittyviä virheitä ja säästää aikaa. Automatisoimalla useamman vaiheen prosessista nopeutetaan työnkulkua, maksimoidaan laboratorion tehokkuutta, ja parannetaan työergonomiaa. Prosessin automatisointi pienentää myös inhimillisiä virheitä ja mahdollistaa jäljitettävyyden.

Käytöstä poistettu WASP® vuodelta 2014 toimitettiin paluukyydillä tehtaalle kierrätettäväksi.

WASPLab®-viljelyautomaatiolinjastojen valmistaja on Italiassa Bresciassa 1979 perustettu perheyritys. Copan valmistaa ja kehittää preanalytiikan laitteita ja automaatioratkaisuja bakteriologian, virologian ja molekyylibiologian tarpeisiin. Maailmanlaajuisesti WASPLab®-viljelyautomaatiolinjastoja on asennettu lähes 230 kappaletta. Copan kuljettaa laitteistot itse omilla rekka-autoillaan. Oma logistiikka on yksi osa laadunvarmistusta ja toimitusprosessista kokonaisvaltaisesti huolehtimista. Tuotteen elinkaaren päättyminen huomioidaan myös. HUS Diagnostiikkakeskuksen vanhin käytöstä poistettu WASP®-laitteisto vuodelta 2014 toimitettiin paluukyydillä Italiaan Copanin tehtaalle. Kyseinen laitteisto oli käytössä lähes 10 vuotta. Se sai kuitenkin väistyä uuden WASPin tieltä.
WASPLab®-viljelyautomaatiolinjaston asennuksen toteuttaa Mekalasin oma huoltohenkilöstö yhdessä Copanin kanssa. Mekalasilla on oma suomenkielinen huolto-organisaatio Suomessa. Ammattitaitoinen henkilökunta on tavoitettavissa sekä tarjoaa tarvittaessa käyttäjä- ja vikatukea. Koulutetut ja sertifioidut huoltajat suorittavat määräaikaishuollot laitteiston valmistajan huolto-ohjelman mukaisesti. Laitteistojen asianmukainen huoltaminen on osa potilasturvallisuudesta huolehtimista. Oikein huollettu laite on turvallinen myös käyttäjilleen. On hienoa toimittaa automaatioratkaisu HUS Diagnostiikkakeskukselle. WASPLab® linjasto on räätälöity ja optimoitu vastaamaan laboratorion näytevirtojen ja työnkulun tarpeisiin. Modulaarinen ratkaisu on laajennettavissa. Hankinnan voi siten toteuttaa osissa ja kokonaisuutta voi laajentaa kasvavien tarpeiden myötä. Onnea toisesta uudesta WASPLab®-viljelyautomaatiolinjastosta!

Jaa tämä artikkeli

Samankaltaisia uutisia

Kysely

Vastaamalla kyselyyn osallistut Leguano-paljasjalkakenkien arvontaa.